Mekling og fare for streik i CargoNet

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Det er ikke oppnådd enighet i forhandlingene mellom NLF og CargoNet i årets lønnsoppgjør. Oppgjøret går til mekling, og det er dermed fare for konflikt og streik.

Mekling mellom NLF (LO Stat) og CargoNet (Spekter) er fastsatt til tirsdag 10. september, med frist kl. 24.00. Blir det ikke enighet i meklingen betyr det streik fra morgenen den 11. september kl. 06.00.

Streikeuttak

Streikeuttaket vil bekjentgjøres senest fire virkedager før meklingsfristen. Den enkelte vil bli kontaktet.

Streikebidrag

Forbundsstyret har vedtatt et streikebidrag som tilsvarer tilnærmet nettolønn, fratrukket antatt skattesats, siden streikebidrag ikke er skattepliktig. Streikebidraget vil også reduseres tilsvarende ekstrakontingent, hvis dette innføres. Streikebidraget beregnes som en dagsats, og vil utbetales ukentlig. Den enkelte vil bli informert om konkret sum ved en eventuell streik.

Ekstrakontingent

Forbundsstyret har vedtatt innføring av ekstrakontingent på 750 kroner i måneden, fra annet streikeuttak ved en eventuell streik i CargoNet, for alle NLF-medlemmer som ikke er tatt ut streik. Det enkelte medlem vil få informasjon.

Informasjon

NLF vil i forkant av meklingen, og en eventuell streik, sende ut informasjon om praktisk gjennomføring av streiken.

Møter

Det avholdes informasjonsmøte for NLFs medlemmer i CargoNet på teams mandag 9. september kl.14.00. Ved en eventuell streik vil det avholdes jevnlige streikemøter i de aktuelle klubbene/foreningene i CargoNet. NLF oppfordrer klubber og foreninger til å holde medlemsmøter med informasjon om en eventuell streik i CargoNet.

For spørsmål, ta kontakt med:

Ronny Danielsen, telefon: 90679778, e-post: danielsen@lokmann.no

Rolf Ringdal, telefon: 91679998, e-post: ringdal@lokmann.no